Engagement voor Cuba

Er is veel Cuba in elk van de kandidaten genomineerd op zondag 21 januari , maar nog veel meer in wat ze vertegenwoordigen als geheel.

Verkozenen in de Gemeenteraden van de Volksmacht, benoemd en gekozen door de bevolking, vertegenwoordigen dat gezicht, net als de kandidaten die zij hebben voorgedragen op 21 januari en die bij de verkiezingen van 11 maart op de lijst zullen staan. Ze weerspiegelen de diversiteit van het land met mannen en vrouwen uit alle sectoren van het sociale en economische leven, kleuren en leeftijdsgroepen.

Zij delen ook de essentiële principes die uitsteken boven de verschillen en die aan de basis liggen van ons sociaal project: een ideaal van rechtvaardigheid en democratie dat het volk in het middelpunt van de samenleving plaatst.

De voorstellen die leidden tot de 605 kandidaten voor de Nationale Assemblee en de 1.265 voor de Provincieraden kwamen uit de gemeentelijke benoemingscommissies en 970 vergaderingen van de massaorganisaties.(Vakbonden, vrouwenfederatie, jongerenbeweging, …)De verkiezingsautoriteiten wijzen erop dat er nu een belangrijke fase in het verkiezingsproces begint, die tot 10 maart doorgaat. De bezoeken van kandidaten aan scholen, werkplekken en buurten om met de bevolking uit te wisselen, want hun werk moet altijd beantwoorden aan de belangen van het volk.

Granma

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.