Oppositieleider en ex-president van Honduras, Manuel Zelaya opnieuw aangevallen door de politie

Zelaya werd slachtoffer van traangas van de militairen tijdens demonstraties op zaterdag 20 januari, terwijl hij ging praten met één van hen. De oppositie eist de verwerping van de frauduleuze resultaten die zullen leiden tot de illegale herinstallatie van de huidige president: JOH (Juan Orlando Hernández), vrijdag as, en roept op tot een algemene staking.

We zijn de meerderheid, ze hebben gas, maar we zijn er nog steeds, we zitten nog steeds midden in de oorlog,” zei Zelaya. Tijdens de demonstraties onderdrukten de veiligheidstroepen het Hondurese volk dat de uitslag van de presidentsverkiezingen van 26 november 2017 verwerpt wegens fraude. Het is barbarij dat ze het recht om te demonstreren niet respecteren. Het zijn barbaren wij hebben geen wapens”, benadrukte de voormalige president die al op 12 januari jongstleden was aangevallen tijdens een vreedzame demonstratie.

Lokale media meldden ook de moord op één persoon en de arrestatie van drie anderen, waaronder een 15-jarige jongen die meeliep in een demonstratie in het noorden van het land. De leiders en aanhangers van de Oppositie van de Alliantie Tegen de Dictatuur zullen de nationale staking tot 27 januari voortzetten om te protesteren tegen het aantreden van Juan Orlando Hernández als president.

Telesur

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.