ICS viert 90 jaar Fidel

Op 13 augustus wordt de historische leider van de Cubaanse revolutie precies 90 jaar. Voor zowat alle Cubanen en voor veel mensen van goede wil overal ter wereld is Fidel de markantste politieke leider van de naoorlogse geschiedenis.

Hij belichaamt – samen met Che – het geloof in en de strijd voor een andere, betere wereld voor de 99%. Een (ook letterlijk) groot figuur die tot de verbeelding spreekt.

In al die jaren ontsnapte hij aan honderden aanslagen op zijn leven, meestal opgezet door de CIA. Hij was ook het staatshoofd met de langste staat van dienst: Bijna 50 jaar lang nam hij de leiding over de uitbouw van het nieuwe Cuba op vraag van de overgrote meerderheid van Cubanen. In de wereld werd hij bekend met zijn briljante toespraken van ongekende lengte. Zijn belang voor Cuba en voor een betere wereld kan moeilijk overschat worden.

Lezen over FidelOp onze website kan je een waaier artikels vinden van en over Fidel. Dit artikel is een goed begin: een soort ‘Fidel for dummies’. Maar met de zoekterm ‘Fidel’ vind je er veel meer.

Wie meer wil weten kan zijn gading vinden in twee uitstekende boeken die ICS uitgaf over Fidel Castro:Ontmoetingen met Fidel (over de persoon en de figuur): te koop in de ICS-ShopDe Factor Fidel (over zijn politiek opvattingen): Helaas uitverkocht, zoek het in de bib! Uitspraken over FidelVele wereldleiders en personaliteiten spraken zich uit over Fidel. Vanaf morgen publiceren we 6 dagen twee quotes over Fidel. Tot morgen! Klinken op FidelDe Cubaanse ambassade in Brussel nodigt ICS-leden uit om op zaterdag 13 augustus, de dag waarop Fidel verjaart, op zijn gezondheid te klinken (11-13u). Laat ons weten als je met ons mee wil door een mailtje te zenden naar toon@cubanismo.net

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.