Cuba verwelkomt het UNO-verdrag op het verbod van kernwapens

Met dit verdrag bevestigt de internationale gemeenschap duidelijk dat kernwapens niet alleen onmenselijk, immoreel en onverdedigbaar zij vanuit ethisch oogpunt, maar ook dat ze voortaan onwettelijk zijn”, zei Rodolfo Benitez, de Cubaanse ambassadeur in de UNO.

Het verdrag werd goedgekeurd met 122 stemmen voor, 1 tegen (Nederland, nvdv) en 1 onthouding (Singapour, nvdv) en heeft de volle steun van Cuba.

De Cubaanse ambassadeur merkte op dat dit instrument ook een welverdiende eer betuigt aan alle slachtoffers van het gebruik of het testen van die massavernietigingswapens.

In zijn toespraak na de goedkeuring van het verdrag beklemtoonde Rodolfo Benitez dat de kernwapendreiging geen exclusieve kwestie is van de landen die ze bezitten.”

Het is een zaak van heel de internationale gemeenschap, want geen enkel land zal ongeschonden blijven in geval van een kernaanval. Het gebruik van een heel klein deel van de vijftienduizend bestaande kernwapens zou voor onze planeet catastrofale gevolgen hebben”.

Radio Havana Cuba

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.