La Colmena TV: Cuba’s got talent?

Vanaf morgen start de Cubaanse televisie met de uitzending van La Colmena TV, een programma waarin kinderen van 5 tot 14 jaar hun talenten mogen tonen.

Maar anders dan in de talentenshows bij ons vertrekken de Cubanen van de idee dat ‘talent hebben een kwestie is van een goed hart hebben’ en willen ze vooral menselijke waarden belonen.

Er zullen 11 uitzendingen zijn, met 32 deelnemers uit verschillende provincies en onderverdeeld in vier groepen met elk een eigen kleur. Bij het beoordelen van de competenties zal men rekening houden met waarden als spontaneïteit, authenticiteit, sympathie, altruïsme, teamwork en solidariteit.

Een jury zal de kinderen vragen stellen en situaties voorstellen waarin zowel individuele als collectieve competenties belangrijk zijn. Het gedachtengoed van José Martí zal hierbij nooit veraf zijn.

Niet zozeer de artistieke maar de menselijke waarden zullen worden beloond. Maar de eerste vier uitzendingen zullen gewijd zijn aan dans, zang en acteren. Op die basis werd een selectie gemaakt uit de 697 kinderen die zich hadden kandidaat gesteld.

De winnaar ontvangt een reis als prijs, en de andere deelnemers zullen deel uitmaken van de cast van La Colmenita, het beroemde kindertheatergezelschap, waarvan (ex-)leden de jonge talenten in de uitzendingen zullen begeleiden.

Granma

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.