Protestmars #TrumpNotWelcome “Drop medics, not bombs”. We manifesteerden met een mooi Cubablok

Als solidariteitsbeweging met Cuba hadden wij zeker ook onze plaats op deze manifestatie. De normalisering van de Cuba-VS relaties die onder voormalig President Obama was ingezet staat serieus onder druk. De illegale financiële en economische VS-blokkade tegen Cuba is nog steeds van kracht.(Filmpke en nog veel foto’s)Op 24 en 25 mei kwam de president van de Verenigde Staten Donald Trump naar België ter gelegenheid van een NAVO-top en om het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO in Brussel in te huldigen. De Belgische premier Charles Michel was “very happy” met de gelegenheid om Trump ook persoonlijk te ontvangen. Wij helemaal niet.

Wij willen een leefbare wereld, solidariteit, een wereld zonder seksisme en racisme, een wereld zonder oorlog. We liepen met ICS mee in deze kleurrijke betoging. Waarom? lees hieronder. #TrumpNotWelcome #unitedwestand #dropmedicsnotbombsPresident Trump komt ook niet zomaar naar België. Hij komt naar de NAVO-top om er nog meer militaire uitgaven te vragen van de NAVO-lidstaten (dus ook ons land). Onze boodschap luidt daar: wij willen liever dat er artsen in plaats van bommen worden uitgestuurd.

Onze boodschappen aan President TrumpTrumpcare = Don’t care – We want CubacareDrop medics – not bombsSTOP THE BLOCKADE AGAINST CUBA

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.