Campagnes

Anders dan men zou kunnen denken na de toenadering tussen het eiland en de VS, de oproepen van Obama om een einde te maken aan de blokkade, zijn recente reis, … heeft de blokkade niets aan kracht ingeboet. Met Trump is niet veel beterschap te verwachten. Het is nochtans een aanfluiting van alle internationaal recht en werd al veelvuldig veroordeeld door alle landen ter wereld op Israël en de VS na.

De jaarlijkse paascampagne van ICS samen met G3W (Geneeskunde voor de derde wereld) staat al een paar jaren in het teken van duurzame ontwikkeling. Het welzijn van de mens en de zorg voor het klimaat zijn al vele jaren een prioriteit binnen de Cubaanse gemeenschap. Het goede Cubaanse voorbeeld zetten we via deze weg extra in de kijker!

Paascampagne voor Cuba : we steunen een partner met groene ambities!0

In de klimaatbeweging klinkt de slogan 'Change the system not the climate' steeds luider. Het besef groeit dat de klimaatcrisis slechts kan gestopt worden als we komaf maken met het kapitalisme en kiezen voor een ander maatschappijmodel. Cuba kan ons hierbij inspireren.

ENG    FR      ESP      NL

Top van de Volkeren op 11 juni 2015 te Brussel    

Je kan er niet omheen. Onze samenleving zit in een spiraal van crises op alle niveaus, die elkaar onderling versterken.

Vrede voor Venezuela

De Free the Five campagne is al 10 jaar onze hoofdcampagne. Alhoewel we trots zijn op het resultaat dat we tot nu toe hebben bereikt in België, vinden we dat het hoog tijd is om onze solidariteitsacties naar een hoger niveau te tillen. Daarom hebben we beslist om een Internationale Onderzoekscommissie te organiseren voor de Cuban Five. Dit grootse evenement zal doorgaan op 7 en 8 maart 2014 in de gebouwen van de prestigieuze Law Society te Londen.

De orkaan Sandy, een orkaan categorie 2 die ook in de rest van de Cariben een zestigtal doden veroorzaakte, deed donderdag 25 oktober om 01u 's morgens, Cuba aan.

Voor elk mens en elke gemeenschap is gezondheid een kostbaar goed en een basisrecht.

DE CUBAN FIVE : EINDELIJK VRIJ 

Dank voor uw steun aan deze wereldwijde campagne